Оборонне замовлення: держава уклала і продовжила контракти на 15 мільярдів – Уруський

Оборонне замовлення: держава уклала і продовжила контракти на 15 мільярдів – Уруський

Укрінформ
Станом на 1 липня державні замовники у рамках виконання оборонного замовлення уклали 12 і продовжили дію 147 контрактів на загальну суму майже 15 млрд грн.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, передає кореспондент Укрінформу.

«У виконанні державного оборонного замовлення беруть участь 14 замовників. Загальний обсяг фінансування державного оборонного замовлення на 2021 рік становить 27,109 млрд грн. Станом на 1 липня 2021 року державні замовники уклали і пролонгували 159 держконтрактів на загальну суму майже 15 млрд грн., що складає 55% від загального обсягу фінансування, передбаченого на 2021 рік», - сказав Уруський.

За його словами, з цих контрактів у 2021 році підписано 12 контрактів на 125 млн грн, пролонговано – 147 контрактів на 14,7 млрд грн. Уруський зазначив, що ситуація малою кількістю нових підписаних контрактів і великою кількістю продовжених потребує додаткового аналізу.

Міністр повідомив, що нові контракти укладали Міністерство оборони, Головне управління розвідки Міноборони, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки, Держспецзв’язок.

Відповідно до укладених контрактів, підприємствам-постачальникам уже сплачено 10,322 млрд грн, що становить 70% від загальної суми укладених контрактів. Виконано робіт і послуг, надано продукції на суму 2,587 млрд грн, 70% яких надано за попередньою оплатою, проведеною у 2020 році.

За словами урядовця, планування оборонного замовлення на 2022-2024 роки уже виконуватиметься згідно з законом про оборонні закупівлі.

Читайте також: У Міноборони запевняють, що загроз зриву оборонного замовлення немає

Як повідомлялося, станом на 1 червня Міністерство оборони України виконало фінансові зобов'язання на 68,7% від загального фінансового ресурсу державного оборонного замовлення 2021 року, виконавцям було сплачено 67,8% коштів від узятих фінансових зобов'язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-