У Міноборони запевняють, що загроз зриву оборонного замовлення немає

У Міноборони запевняють, що загроз зриву оборонного замовлення немає

Укрінформ
Станом на 1 червня Міністерство оборони України виконало фінансові зобов'язання на 68,7% від загального фінансового ресурсу державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2021 року, виконавцям наразі сплачено 67,8% коштів від узятих фінансових зобов'язань.

Про це під час брифінгу в Укрінформі на тему «Державне оборонне замовлення 2021–2023: пріоритети Міністерства оборони України» повідомив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

“Показники, які були затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2021 р. № 335-4 на сьогодні з боку Міністерства оборони виконані на 68,75% від загального фінансового ресурсу”, - повідомив Миронюк, додавши, що торік цей показник на початок червня становив лише 43,6%.

Читайте також: Закон «Про оборонні закупівлі» потребує змін – Мінстратегпром

Він запевнив, що Міноборони вжило всіх необхідних заходів, аби зриву ДОЗ у поточному році не було, та нагадав, що у 2020 році оборонне замовлення було виконано на 99,5%.

“Залишилось нам 5 місяців до кінця року, і я вважаю, що ті 30%, які залишились, будуть виконані, і на сьогодні загроз щодо виконання ДОЗ немає”, - запевнив Миронюк.

Заступник міністра також відзначив, що в рамках перехідного ДОЗу 2020 року в першому півріччі всі підприємства ОПК, які брали участь у реалізації ДОЗ, були проавансовані, і це дало змогу їм пережити кризу, спричинену пандемією.

Читайте також: Комітет Ради погодив показники оборонного держзамовлення до 2023 року

Завдяки цим діям, зазначив Миронюк, до армії було поставлено понад 3,5 млн одиниць ракет та боєприпасів різного призначення, понад 300 приладів нічного бачення, понад 700 одиниць озброєння, військової техніки, майна та засобів. Враховуючи закритість деяких статистичних даних, Миронюк без конкретизації кількісних показників також повідомив, що було поставлено до ЗСУ: автомобільну техніку, протитанкові озброєння та техніку, радіолокаційні станції, модернізовані літаки та вертольоти, авіаційне майно, техніку для ВМС, засоби зв'язку, захисту інформації, засоби тилового забезпечення та ін.

Протягом 2021 року будуть поставлені й інші зразки озброєння та військової техніки, запевнив заступник міністра.

Миронюк також анонсував проведення круглого столу з питань Державного оборонного замовлення, куди будуть запрошені експерти, громадськість та представники ЗМІ.

ДОЗ 2020-го року виконано на 99,5 % та поставлено понад 3,3 млн штук боєприпасів різного призначення та засобів ураження, понад 770 одиниць приладів нічного бачення та прицілів, 8,4 тис. одиниць озброєння та військової техніки. Вперше в історії незалежності України було укладено прямі зовнішньоекономічні державні контракти на прямі закупівлі за кордоном та державний контракт на будівництво військово-транспортних літаків Ан-178.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-