Хомчак ознайомився з безпековою ситуацією на острові Зміїний

Хомчак ознайомився з безпековою ситуацією на острові Зміїний

Фото
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак здійснив робочу поїздку на острів Зміїний з метою вивчення та оцінки безпекової ситуації в цьому районі.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

Хомчак ознайомився з безпековою ситуацією на острові Зміїний / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

«Генерал-полковник Руслан Хомчак спільно з головою Державної прикордонної служби України генерал-майором Сергієм Дейнекою та командувачем ВМС ЗСУ контр-адміралом Олексієм Неїжпапою ознайомилися з особливостями організації несення служби військовослужбовцями-прикордонниками та розглянули шляхи покращення взаємодії двох військових формувань», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На острові Зміїний побудують глобальну систему зв’язку для безпеки мореплавства

Як повідомлялось раніше, після окупації Росією Криму для безпечного проходу комерційних суден в українські порти Чорного моря залишилася 50-кілометрова смуга між островом Зміїний і буровою установкою «Таврида», яка з 2014 року перебуває під контролем РФ. У разі захоплення острова в Чорному морі, росіяни можуть взагалі перекрити доступ до портів.

Читайте також: Україна розраховує залучити інвесторів для освоєння площ Скіфська та «Таврія»

За інформацією «Українського мілітарного порталу», потенційна втрата Україною Зміїного може призвести до геополітичного зсуву в північно-західній частині Чорного моря через активацію цілої низки негативних процесів як для України (морська блокада Одеського портового хабу, силова зміна її морських кордонів), так і країн Європи (встановлення власних правил контролю судно-трафіку в дельті Дунаю та їх силове нав’язування, перешкоджання вільному судноплавству через закриття морських районів, як це вже відбувається в Азовському морі та навколо Кримського півострова на постійній основі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-