Україна розраховує залучити інвесторів для освоєння площ Скіфська та «Таврія»

Укрінформ
Україна сподівається, що відкриття Румунією великого газового родовища на шельфі Чорного моря дасть змогу їй залучити великих інвесторів на освоєння свого глибоководного шельфу

.

Про це заявив заступник міністра екології та природних ресурсів України Дмитро Мормуль, виступаючи на Українському енергетичному форумі у Києві, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Ми сподіваємося, що відкриття глибоководного газового родовища на Чорноморському шельфі Румунії може активізувати інтерес інвесторів і до українського сектора глибоводного шельфу Чорного моря, де свого часу було виділено площі Скіфська і «Таврія», - сказав Дмитро Мормуль.

Він зазначив, що Україна буде готова розглядати заявки інвесторів на ініціювання конкурсів й укладання угод про розподіл продукції на українському глибоководному шельфі.

«Ми готові до спільної роботи», - сказав заступник міністра.

За даними НАК «Нафтогаз України» запаси глибоководного шельфу України оцінюються у 3-6 млрд тонн умовного палива.

Як передавало агентство, представники американської корпорації ExxonMobil і румунської нафтової компанії Petrom підтвердили наявність покладів природного газу на чорноморському шельфі біля острова Зміїного. Виявлені запаси палива оцінюються експертами у 42 млрд кубічних метрів, що втричі перевищує річні обсяги споживання у Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-