Україна в ОБСЄ: Росія відвела лише 12 зі 100 тисяч військових

Україна в ОБСЄ: Росія відвела лише 12 зі 100 тисяч військових

Укрінформ
Росія відвела від кордону з Україною та з території тимчасово окупованого Криму лише 12 тисяч із перекинутих раніше понад 100 тисяч військових.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Збереження пильної уваги міжнародної спільноти до ситуації вздовж українсько-російського державного кордону є критично важливим для запобігання подальшій ескалації ситуації з боку Росії. Незважаючи на зроблені російськими посадовцями заяви, було відведено лише незначну кількість російських військ, не більше 12 тис. з перекинутих понад 100 тис.", - сказав Цимбалюк.

Він нагадав, що про цю загрозу йшлося й у спільному комюніке лідерів "Великої сімки", які закликали Росію відвести свої війська та техніку від кордону з Україною та з тимчасово окупованого Криму.

Український посол також заявив, що РФ врешті слід визнати свою роль як сторони конфлікту та розпочати змістовні мирні переговори.

Читайте також: Путін не піде на ескалацію після зустрічі з Байденом, загострення можливе пізніше — Клімкін

Як повідомлялося, наприкінці березня – на початку квітня РФ зосередила біля кордону з Україною та в окупованому Криму угруповання чисельністю понад 100 тис. військових, чим викликала занепокоєння Києва та західних партнерів.

Пізніше Росія оголосила про відведення військ під приводом "успішного завершення навчань". Проте вона зберігає значну військову присутність на кордоні та на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-