Українські екіпажі «Айлендів» завершили підготовку в США

Українські екіпажі «Айлендів» завершили підготовку в США

Фото
Укрінформ
Два українських екіпажі патрульних катерів типу «Айленд» завершили 10-тижневий курс навчання й підготовки на військовій базі Служби берегової охорони США поблизу Балтімора, штат Меріленд.

Урочиста церемонія випуску відбулася в п’ятницю, передає Укрінформ з посиланням на Посольство України в США.

«Військові моряки отримали сертифікати про успішне завершення навчання», - зауважили в українському дипломатичному відомстві.

Читайте також: Як українські моряки освоюють американські «Айленди»

При цьому зазначається, що катери типу «Айленд», які США передали Україні в межах оборонної допомоги, «підвищать ефективність та боєздатність наших військово-морських підрозділів в охороні морських кордонів держави у Чорному та Азовському морях». Водночас це сприятиме наближенню України до стандартів НАТО та допоможе в протистоянні агресивним діям Росії.

Читайте також: Катери Island прибудуть в Україну протягом пів року - командувач ВМС

Як повідомляв Укрінформ, два українські екіпажі у складі 32 військових моряків прибули до США на початку січня з метою освоєння американських катерів типу «Айленд», які передаються на озброєння ЗСУ. Судна отримали назви «Фастів» і «Суми». Планується, що вони та ще один корабель такого типу вже цього року будуть доставлені в Україну зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-