Російські окупанти на Донбасі ведуть навмисний вогонь, не у відповідь – Україна в ОБСЄ

Російські окупанти на Донбасі ведуть навмисний вогонь, не у відповідь – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Російські збройні формування на Донбасі ведуть прицільний вогонь по позиціях Збройних сил України, який не є вогнем у відповідь чи самообороною та становить грубе порушення усіх досягнутих раніше домовленостей про перемир’я.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

«Російські збройні формування не припиняють своїх атак. 3 та 5 березня двоє українських військових були важко поранені снайперським вогнем поблизу Причепилівки та Мар'їнки. Вчора, 10 березня, поблизу Старогнатівки вбито українського військовослужбовця. І це був навмисний вогонь, який неможливо пояснити самообороною чи превентивними заходами», - зазначив він.

Читайте також: На Донбасі за пів року загинули восьмеро цивільних, 33 поранені — місія ООН

Цимбалюк нагадав, що на попередньому засіданні Постійної ради українська місія вже інформувала делегації країн-учасниць про те, що 3 березня російським найманцям на Донбасі «дозволено стріляти без будь-яких обмежень», що прямо порушує досягнуті у рамках ТКГ додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню. «На лінії зіткнення російські окупаційні війська продовжують застосовувати важке озброєння, зокрема 120-мм міномети, що ще більше погіршує безпекову ситуацію», - сказав очільник місії України при ОБСЄ.

Він підкреслив, що відсутність політичної волі Кремля «залишається єдиною перешкодою на шляху до мирного врегулювання конфлікту». «Послідовність кроків, необхідних для цього, була визначена ​​Мінськими домовленостями та домовленостями «Нормандської четвірки». Усі вони починаються із встановлення всеохоплюючого та стійкого режиму припинення вогню, що є критично важливою передумовою для подальшого прогресу», - додав український дипломат.

Читайте також: Росія звинувачує Україну в невиконанні «Мінська», щоб Захід зняв санкції – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 10 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Загинув український військовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-