На Донбасі за пів року загинули восьмеро цивільних, 33 поранені — місія ООН

На Донбасі за пів року загинули восьмеро цивільних, 33 поранені — місія ООН

Укрінформ
За період з 1 серпня 2020 року до 31 січня 2021 року на Донбасі внаслідок підриву на мінах та від інших вибухонебезпечних предметів загинули вісім цивільних осіб, 28 отримали поранення, ще троє осіб постраждали внаслідок бойових дій, а двоє — в ДТП.

Про це розповіла голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер під час презентації 31-ї доповіді про ситуацію з правами людини в країні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“ВКПЛ (Всеукраїнська комісія з прав людини — ред.) стурбована великою кількістю жертв серед цивільного населення, у тому числі дітей, які виникають через вибухи мін і вибухонебезпечних пережитків війни. За звітний період 8 людей загинули і ще 28 отримали поранення, дві інші цивільні, включаючи дівчинку, отримали поранення в результаті ДТП з військовим автомобілем”, - зазначила вона.

Крім того, Богнер проінформувала, що протягом звітного періоду три цивільні особи були поранені внаслідок активних бойових дій.

Водночас вона зауважила, що було чотири атаки на цивільні об’єкти, але жодна з них не спричинила пошкоджень.

Читайте також: Фахівців МАГАТЕ не пускають до ядерних об'єктів на окупованому Донбасі - Кравчук

Як повідомлялося, протягом минулої доби, 10 березня, в районі проведення ООС збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів загинув український захисник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-