Росія звинувачує Україну в невиконанні «Мінська», щоб Захід зняв санкції – Резніков

Росія звинувачує Україну в невиконанні «Мінська», щоб Захід зняв санкції – Резніков

Укрінформ
Звинувачуючи Україну у начебто невиконанні Мінських угод, Москва робить все можливе для того, щоб переконати Захід зняти санкції.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв’ю Obozrevatel.

«Росіяни блокують усі позитивні речі, виступають із промовами на всіх рівнях, звинувачуючи Україну в тому, що нібито вона не виконує Мінські угоди. Для чого? Щоб спробувати переконати Захід зняти санкції, мовляв, це не вони винні», - наголосив Резніков.

Він відзначив, що під час спілкування із послами й міністрами закордонних справ в рамках засідання Радбезу ООН щодо Мінських угод, переконався, що всі країни дотримуються єдиної позиції: повага до суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

«Є абсолютне розуміння, що Росія є державою-агресором та окупантом. Ніякі санкції ніхто знімати не буде», - наголосив віцепрем'єр.

Водночас він зазначив, що від початку року погіршилась ситуація на Донбасі, а головна мета Росії сьогодні – це знищення України як держави шляхом федералізації, розколу та поглинання.

Читайте також: Голова ОБСЄ пообіцяла добиватися виконання «Мінська»

«З одного боку, (Росія – ред.) хоче розповісти світу, що вони так звані «посередники», а не сторона міжнародного збройного конфлікту, а Україна має вести прямий діалог з окупаційними режимами. Друге, вони піднімають ставки, розуміючи, що для нас є важливим життя кожної людини, щоб ми злякалися і пішли їм на поступки. Їхня мета – зробити крок до знищення України як держави, бо вони хочуть панувати в кордонах колишньої Російської імперії. І як проміжковий варіант – федералізація України, а далі розкол та поглинання країни, як це робилося трохи більше ніж сто років тому – у 1918 році», - вважає Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого в ефірі одного з українських телеканалів Резніков заявив, що Україна не планує відходити від формату Мінських угод, хоча вони й потребують модернізації. При цьому він відзначив, що угоди не є ідеальними та потребують перегляду. За словами міністра, реінтеграція територій має бути безпечною та не нести в собі ризиків розколу країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-