Посол Франції передав ЗСУ три кисневих концентратори, які використають на передовій

Посол Франції передав ЗСУ три кисневих концентратори, які використають на передовій

Фото
Укрінформ
Представники Посольства Франції в Україні передали Командуванню Медичних сил Збройних сил України три кисневих концентратори, які допомагають людям із важкими наслідками захворювання на коронавірус COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Командування Медсил ЗСУ.

Під час передачі кисневих концентраторів посол Франції Етьєн де Понсен висловив надію, що і надалі допомога буде надаватись українським військовим і цивільним, які проживають на лінії зіткнення у східних областях України.

Заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Радіон Тимошенко зазначив, що це дуже своєчасний подарунок. "Концентратори будуть там, де найбільш потрібні — на передовій", - запевнив він.

Одним концентратором планують оснастити реанімобіль, два інших — передати в мобільні госпіталі на сході, де є найбільша потреба в кисневому обладнанні.

Читайте також: Лікарні Чернігівщини міняють китайські кисневі концентратори на американські

Подаровані Французькою Республікою кисневі концентратори досить потужні, здатні виробляти до 10 літрів 100-відсоткового кисню на хвилину. Їх використовують для лікування пацієнтів із COVID-19, які потребують кисневої підтримки та можуть підключатися до дихальної апаратури, що має забезпечуватися концентрованим киснем, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Житомирщина отримала кисневі концентратори від ФК «Динамо»

У ЗСУ зазначили, що це перша подібна гуманітарна допомога від Франції, але запевнили, що це — тільки початок співпраці.

Фото: Медсили ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-