Інструктори семи країн НАТО тренуватимуть українських військових

Інструктори семи країн НАТО тренуватимуть українських військових

Фото
Укрінформ
У ході багатонаціонального тренування українських військових навчатимуть інструктори семи країн НАТО.

«Відбулось урочисте шикування підрозділів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які упродовж двох місяців братимуть участь у багатонаціональному тренуванні в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U). Під час навчання іноземні інструктори з США, Канади, Литви, Польщі, Великої Британії, Данії та Швеції передаватимуть досвід українським військовослужбовцям за стандартами НАТО», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, процес навчання іноземні інструктори проводитимуть поетапно. Спочатку - індивідуальна підготовка, потім у складі відділення, взводу, роти, батальйону і в підсумку — бригади.

Особлива увага приділятиметься командирським ланкам усіх рівнів. Основна мета полягає у навченості командирів ефективно та швидко орієнтуватися в обстановці на полі бою, приймати рішення.

Командир підрозділу JMTG-U підполковник армії США Метью Сміт зазначив, що тренування бригадного масштабу відбуватимуться вперше як для іноземних інструкторів, так і для українських військовослужбовців.

Читайте також: Українські та турецькі моряки провели навчання PASSEX у Чорному морі

Тренінговий курс, як повідомляють у прес-службі, насичений динамічними заняттями для підрозділів. До того ж, уперше протистояти українським воїнам буде спеціально підготовлений батальйон так званого «опфору», щоб тренування вийшли нестандартними та креативними, спрямованими на найвищий результат.

Як наголошується, особовий склад одного з батальйонів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців у попередні роки вже проходив тренінг за програмою JMTG-U. Проте цього разу масштаби навчальної програми для піхотинців значно збільшено — бригада в повному складі пройде весь курс навчання на тактичних полях полігону.

Фото facebook.com/kommander.nord

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-