Українські та турецькі моряки провели навчання PASSEX у Чорному морі

Українські та турецькі моряки провели навчання PASSEX у Чорному морі

Фото
Укрінформ
У північній частині Чорного моря екіпаж малого броньованого артилерійського катера Військово-Морських Сил ЗСУ "Вишгород" провів спільні навчання типу PASSEX з фрегатом "Барбарос" і ракетним катером "Марті" ВМС Туреччини.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"Спільні маневри кораблів двох країн відбувалися на тлі щорічних морських навчань флоту Туреччини "Блакитна Батьківщина". В ході спільного тренування український артилерійський катер і турецькі кораблі виконали завдання з тактичного маневрування в строях та ордерах, навчання з протиповітряної оборони, а також провели тренування зі зв’язку у відповідності до стандартів НАТО. І це стало черговим кроком на шляху поглиблення співробітництва флотів двох країн і підвищення рівня взаємосумісності, метою якої є зміцнення стабільності і безпеки у Чорноморському регіоні", - йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірала Олексія Неїжпапи, участь українського екіпажа у спільних навчаннях є свідченням системної співпраці вітчизняного флоту з флотами країн НАТО. Він зауважив, що з початку року це перші навчання типу PASSEX у Чорному морі за участю українського корабля.

Читайте також: В Одесу зайшли турецькі військові кораблі

"Важко переоцінити значення таких спільних навчань. Тож, участь малого броньованого артилерійського катера "Вишгород" в цих тренуваннях була дуже корисною як для його екіпажу, так і українських ВМС в цілому", — наголосив Неїжпапа.

Українські військові моряки спільно з турецькими провели поблизу Одеси навчання типу «PASSEX» / Фото: mil.gov.ua

Під час цьогорічних навчань, практично одночасно, 67 турецьких бойових одиниць відвідають сорок іноземних портів в Мармуровому, Егейському та Чорному морях.

Згідно з програмою візиту, турецькі військові моряки здійснять протокольні візити, ознайомляться з визначними історичними місцями Одещини. Крім того, гості і жителі Одеси під час стоянки кораблів матимуть змогу відвідати їх з екскурсіями. Візит турецьких кораблів триватиме до 8 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-