Для резервістів першої черги проведуть збори - Генштаб

Для резервістів першої черги проведуть збори - Генштаб

Воєнний стан
Укрінформ
Мобілізація серед громадян наразі не проводитиметься, натомість відбудуться збори для резервістів першої черги, до числа яких належать чоловіки до 40 років, котрі пройшли відповідну підготовку і проживають на всій території України.

Про це сказав на брифінгу «Робота оборонного відомства щодо запровадження та забезпечення виконання заходів правового режиму воєнного стану» заступник начальника Генштабу ЗСУ  Радіон Тимошенко.

«Мобілізація не буде проводитись в тому розумінні... Хто такі резервісти? Є резервісти першої черги, а є другої. Оперативний резерв першої черги - це люди до 40 років, які пройшли відповідну підготовку, вони прийдуть до військової частини, вони знають свого командира військової частини і готові до виконання бойових завдань. Резервісти другої черги  - це особовий склад до 50 років, який піде на доукомплектування стратегічного резерву», - зазначив Тимошенко.

Читайте також: Закон про воєнний стан оприлюднили в «Голосі України»

Для резервістів першої черги, за інформацією Тимошенка, будуть проведені збори.

«З ними проведуть збори за принципом стрілкового дня раз на тиждень. В окремих бригадах територіальної оборони буде вивчено питання, коли проведуть заняття більш широкого плану», -  поінформував Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та понад 20 моряків.

Читайте також: Путін пішов на агресію, щоб Україна не отримала Томос і транш МВФ - Президент

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-