Путін пішов на агресію, щоб Україна не отримала Томос і транш МВФ - Президент

Путін пішов на агресію, щоб Україна не отримала Томос і транш МВФ - Президент

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін саме зараз здійснив відкритий акт агресії проти України в Азовському морі, щоб Україна не отримала Томос про автокефалію і міжнародну фінансову допомогу, але він прорахувався.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з жителями Козельця у ході робочої поїздки до Чернігівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для чого Путін зробив це (акт агресії в Азовському морі - ред.) саме зараз? А для того, щоб не було Томоса, щоб Церква думала: якщо у них воєнний стан, то Його Всесвятість нам нічого не дасть. Він (Путін - ред.) прорахувався. Будемо молитися і все буде добре, побачите", - сказав Порошенко.

У цьому контексті він акцентував, що велика українська нація заробила право мати власну церкву і "вже точно не мати церкви, яка керується з Москви".

"Як можна ходити до церкви, якщо служба Божа там починається з молитви за Кіріла, за Путіна, за російське військо?", - зауважив глава держави.

Другою причиною російської агресії було, на думку Порошенка, бажання позбавити Україну міжнародної фінансової допомоги, бо Європейський Союзу, Міжнародний валютний фонд, Світовий банк "нібито кошти країні, яка воює, не дадуть".

Читайте також: На Азові відкрито діяла ФСБ Росії, а не "зелені чоловічки" - Порошенко

"Учора я провів інтенсивні міжнародні консультації і сказав, що це не ми воюємо, ми ні на кого не нападаємо, а захищаємо свою країну. Яку відповідь ми почули? Пане Президенте, ми вам віримо і тому ми не скасуємо жодної програми допомоги. У найближчі дні ви це почуєте", - акцентував Порошенко.

Він поінформував, що зараз їде до Чернігова, а потім до Києва, де проведе телефонні переговори з головою МВФ Крістін Лагард.

"І все у нас буде добре - і валюта в нас буде стабільна, і економічне зростання в нас буде, і будемо підвищувати соціальні стандарти", - пообіцяв Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-