На Азові відкрито діяла ФСБ Росії, а не

На Азові відкрито діяла ФСБ Росії, а не "зелені чоловічки" - Порошенко

Укрінформ
Воєнний стан в Україні було запроваджено у зв'язку з актом відкритої агресії на Азовському морі, який здійснила ФСБ Росії, а не "зелені чоловічки" Криму чи "шахтарі" Донбасу.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з жителями Козельця у ході робочої поїздки до Чернігівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли розстріляли українських моряків і напали на українські військові кораблі, ми оголосили це актом агресії проти України. Це вже (були) не "зелені чоловічки" Криму і це вже не "шахтарі" чи "трактористи" Донбасу. Під російським прапором військові ФСБ Росії атакували українські Збройні сили. Як має діяти Президент і Верховний головнокомандувач у цих умовах? Вводити воєнний стан і боронити державу", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що після затвердження Верховною Радою відповідного закону відбудеться передислокація Збройних сил і посилено захист державного кордону України з Російською Федерацією, у тому числі на Чернігівщині.

Читайте також: Росія хоче з'єднати окуповані Крим і Донбас - Порошенко

"Для чого? Щоб війська ворога не зайшли всередину держави", - акцентував Президент.

У цьому контексті він нагадав, що дав учора інтерв'ю світовим телеканалам, зокрема CNN та NBC.

"Я сказав: "Пане Путін, забирайтеся геть з України! Це єдине побажання українського народу. Вам нема тут що робити, ми самі без вас розберемося і з нашою церквою, і з нашою армією і куди нам рухатися, бо весь український народ визначився, що нам треба рухатися в Європу", - зазначив Порошенко.

Коментуючи запровадження воєнного стану в деяких областях України, глава держави акцентував, що у разі відсутності наземної агресії російських збройних сил жодні права громадян не будуть обмежуватися.

"Ми не будемо ані обмежувати конституційних прав, ані робити мобілізацію, ані робити ніяких там конфіскацій, ніяких заборон, ніяких відтермінувань виборів. Навпаки, я сказав (народним депутатам. - ред.): "Проголосуйте дату виборів для того, щоб прибрати всі спекуляції та інсинуації популістів і політичних шахраїв. І парламент проголосував", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-