Росія хоче з'єднати окуповані Крим і Донбас - Порошенко

Росія хоче з'єднати окуповані Крим і Донбас - Порошенко

Укрінформ
Ситуація на території Донецької і Запорізької областей перебуває у зоні особливої уваги військового командування України, оскільки Росія хоче з'єднати окупований Крим і окуповану частину на сході нашої держави.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з мешканцями Козельця у ході робочої поїздки до Чернігівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У першу чергу ми маємо тримати зброю напоготові на території Донецької і Запорізької областей біля узбережжя Азовського моря. Для чого? Бо вони (Росія - ред.) хочуть з'єднати окупований Крим і окуповану частину на сході нашої держави. Але ми вже маємо іншу армію, іншу згуртовану націю, і ми не дозволимо цього зробити", - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та понад 20 моряків.

Читайте також: Сотні ветеранів АТО готові стати до лав армії у разі агресії Росії - Порошенко

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-