Росія збільшила кількість фейків через воєнний стан в Україні - Міноборони

Росія збільшила кількість фейків через воєнний стан в Україні - Міноборони

Укрінформ
Росія посилила розповсюдження фейкових інформацій у зв’язку із оголошенням в Україні воєнного стану у десяти областях.

Про це поінформував на брифінгу начальник прес-служби Міноборони Олексій Чернобай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звертаємо Вашу увагу, що Російська Федерація у традиційній для себе манері продовжує підвищувати градус ненависті до всього українського, у зв’язку з чим помітно збільшилася кількість російських фейків та вкидів в інформаційному просторі на військову тематику, зокрема, у соціальних мережах та стрічках новин деяких засобів масової інформації. Мета цих фейкових повідомлень - посіяти панічні настрої серед українців у зв’язку із оголошенням воєнного стану у визначених областях нашої держави", - сказав Чернобай.

Читайте також: Військові попередили про фейкові повідомлення щодо "мобілізації та облав"

Він зауважив, що у деяких ЗМІ та стрічках соцмереж з’являються неіснуючі та відверто абсурдні за своїм змістом нібито «накази, директиви та розпорядження» від керівництва Міністерства оборони України. Однією з цих нісенітниць є нібито «наказ міністра оборони України» щодо компенсації нестачі автомобільного транспорту у Збройних силах за рахунок авто на іноземній реєстрації, власники яких не розмитнили свій автотранспорт.

"Міністерство оборони України офіційно повідомляє, що усі ці нібито «офіційні документи» та «накази», які начебто мають підписи військового керівництва Міноборони та Збройних сил України не існують та є черговими фейками", - наголосив він.

За словами Чернобая, також Російська Федерація вдається до інших провокаційних інформаційних дій в окремих районах вздовж державного кордону України. Він нагадав, що 27 листопада жителям Путивлівського району Сумської області, що територіально межує з державним кордоном з РФ, від імені Міноборони надходили SMS-повідомлення з пропозицією прибути до найближчої військової частини. Подібні SMS зафіксовано й в інших областях.

"Міністерство оборони України повідомляє, що не має жодного відношення до розсилання подібних повідомлень та й ніколи Збройні сили України не вдавалися до подібних заходів інформування громадян. Натомість є чимало прикладів розсилки спам-повідомлень російсько-окупаційними військами та незаконними збройними формуваннями, що підтримуються Росією на території Донецької та Луганської областей. Тому ця тактика окупанта-агресора вже відома", - додав він.

Чернобай підкреслив, що такий російський інформаційний вплив на громадян України є проявом «гібридної» агресії Росії проти України.

Міноборони України закликає співгромадян не вестися на провокації спецслужб РФ, перевіряти новини та довіряти лише інформації з офіційних джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-