Військові попередили про фейкові повідомлення щодо

Військові попередили про фейкові повідомлення щодо "мобілізації та облав"

Укрінформ
Після прийняття рішення про введення в частині регіонів України воєнного стану на мобільні телефони громадян почали надходити провокативні повідомлення про початок в Україні мобілізації та облави працівників військкоматів у публічних місцях.

Про це поінформувало у вівторок на своїй сторінці у Facebook оперативне командування "Південь".

"Після прийняття рішення про введення в Україні воєнного стану, населенню на мобільні телефони почали надходити повідомлення провокативного характеру про початок мобілізації, примусові облавні дії працівників військкоматів у публічних місцях, а саме – вокзалах, площах, вулицях міст тощо. Повідомляємо: зазначена нформація не відповідає дійсності, є провокативною та такою, що має на меті дестабілізувати військово-політичну ситуацію в Україні. Найімовірніше, це є справою "рук" російських пропагандистів та їх прибічників. У зв'язку з цим, звертаємо увагу людей, які несвідомо потрапили під їх вплив, що поширення неперевіреної, а в даному випадку — неправдивої інформації завдає шкоди обороноздатності України", — поінформували в оперативному командуванні "Південь".

Читайте також: Воєнний стан: РНБО назвала час, строки та межі територій

Як зазначили там, у разі необхідності всі офіційні оповіщення громадян будуть здійснюватися через військові комісаріати згідно з чинним законодавством та за допомогою офіційних джерел інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-