Україна і Туреччина хочуть будувати авіаційні та морські платформи для ОПК

Україна і Туреччина хочуть будувати авіаційні та морські платформи для ОПК

Укрінформ
Україна та Туреччина активізували двосторонню співпрацю в оборонно-промисловому комплексі та розглядають перспективи співробітництва у створенні спільних підприємств у галузі будівництва наземних, авіаційних та морських платформ.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

«Під час відвідування MUSIAD (міжнародна виставка High-tech port by MUSIAD - ред.) відбулася зустріч Гладковського (перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський - ред.) з президентом Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісміаїлом Деміром, під час якої сторони констатували значну активізацію двосторонньої співпраці в оборонно-промисловому комплексі із досягненням реальних результатів - взаємовигідних контрактів. Також високопосадовці обговорили нинішній стан і перспективи співробітництва у створенні спільних підприємств у галузі будівництва наземних, авіаційних та морських платформ, що становить значний інтерес для обох країн», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Чернігівська ОДА звернеться в РНБО та Укроборонпром через борги "ЧеЗаРи"

Гладковський також провів зустрічі із керівниками провідних оборонних підприємств Туреччини і наголосив на важливості об'єднання зусиль українських та турецьких конструкторських бюро у модернізації існуючих та розробок нових видів техніки та озброєння.

Як повідомлялось, перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський на чолі української делегації відвідав міжнародну виставку High-tech port by MUSIAD (Асоціація незалежних промисловців і підприємців Туреччини), яка триває в Стамбулі. До складу делегації увійшли керівник державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін та посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-