Польські парашутисти переймали досвід українського спецбатальйону

Польські парашутисти переймали досвід українського спецбатальйону

Фото
Укрінформ
Військовики єдиного в українському війську спеціалізованого підрозділу позначення практичних дій противника батальйону OPFOR обмінялися практичним досвідом з військовими інструкторами Війська Польського.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває процес підготовки військовослужбовців ЗС України за стандартами НАТО... Польські парашутисти мали нагоду поспілкуватися з українськими колегами та спостерігати за проведенням декількох польових тренінгів. Зокрема, з протидії саморобним вибуховим пристроям та відбиття атаки на умовний опорний пункт», - інформує сайт міністерства.

Читайте також: Полторак хоче не менше 112 мільярдів на оборону в бюджеті-2019

Згідно з повідомленням, ініціатива створення українського OPFOR належить американським військовим інструкторам, адже такі підрозділи вже півстоліття успішно функціонують в армії США. Водночас Військо Польське не має власного спеціалізованого підрозділу позначення дій противника, тому для польських військових корисно подивитися, як організовано польовий вишкіл в українському війську. Зважаючи на участь армії Республіки Польща у місіях в Іраку та Афганістані, польські військові інструктори мають можливість поділитися з українськими військовими певними власними напрацюваннями, інформує прес-служба Міноборони.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-