Полторак хоче не менше 112 мільярдів на оборону в бюджеті-2019

Полторак хоче не менше 112 мільярдів на оборону в бюджеті-2019

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак сподівається, що на оборону держави у 2019 році відповідно до закону про нацбезпеку буде виділено 112 млрд грн замість передбачених у нинішньому проекті бюджету 101,6 млрд грн.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив міністр оборони Степан Полторак.

"Сподіваюсь, що депутати виконають закон "Про національну безпеку України". Вперше за всю історію України визначено, що на безпеку і оборону виділяється 5%... і вперше визначили, хто відноситься до сил безпеки, хто - до сил оборони. До сил оборони відносяться лише Збройні сили, Державна служба транспорту, Державна служба спецзв'язку і Головне управління розвідки. І тут я дуже хотів би, щоб народні депутати виконали закон... і на сектор оборони дали не 2,5%, а принаймні 3%. На жаль, сьогодні, за попереднім розподілом, у нас бюджет на наступний рік 101,6 млрд грн, а він має бути 112 млрд грн. Це велика різниця, і я буду просити народних депутатів і вимагати, щоб Збройні сили мали фінансовий ресурс відповідно до закону", - наголосив Полторак.

Читайте також: На арсенали у 2014-му давали “копійки, щоб ліхтарі поміняти” - Полторак

За його словами, ці кошти не покривають усі потреби армії, оскільки постійно з'являються нові виклики. Натомість є пріоритети, які необхідно забезпечити. Серед них - заміна техніки, термін використання якої закінчується, забезпечення армії запасами, у тому числі боєприпасами, збільшення соціального пакету та грошового утримання військовослужбовців, створення умов та інфраструктури для військових частин тощо.

Як зазначив Полторак, робота за цими напрямками йде систематична, але фінансових ресурсів недостатньо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-