Російські начальники не випускають

Російські начальники не випускають "бюджетників" з окупованого Донбасу

Укрінформ
Російсько-окупаційна адміністрація обмежує можливість виїзду на підконтрольну Україні територію особам, які працюють у бюджетній сфері.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу, посилаючись на дані розвідки, речник Міноборони з питань АТО Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Задля запобігання подальшому зниженню довіри населення тимчасово захоплених районів Донбасу російсько-окупаційна адміністрація обмежує можливість виїзду на підконтрольну Україні територію особам, які працюють у так званих органах місцевої влади й «бюджетникам». Зокрема, працівникам медичних і навчальних закладів під підпис доведено розпорядження ватажка однієї з фейкових республік про заборону на виїзд без оформлення спеціального дозволу. Щодо тих, хто відмовився ставити свої підписи, нині складають акти, які передають до нелегітимних правоохоронних органів", - сказав Праута.

Читайте також: В ОРДЛО засуджують до 18 років колонії звільнених після обміну

За його словами, такі заходи окупаційної влади обурюють працівників "бюджетної" сфери, дехто з них змушений звільнитися з роботи.

Як повідомлялося, за даними групи "Інформаційний спротив", ватажок «ДНР» О.Захарченко видав наказ «Про тимчасову заборону виїзду на територію України працівників державної сфери ДНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-