У

У "ДНР" серед "чиновників" терміново шукають "шпигунів і зрадників батьківщини" - ІС

Укрінформ
Ватажки російської окупаційної адміністрації «ДНР» віддали наказ «силовикам і судам ДНР» активізувати процеси «виявлення та засудження» за «шпигунство і тероризм» осіб, яких планується надати на обмін.

Про це у Facebook пише керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

Він повідомляє, що у т. з. "ЗМІ "ДНР" опубліковані серії статей про визнання «військовим трибуналом ДНР» винних у вчиненні злочинів, передбачених «кримінальним кодексом ДНР» (найпоширеніші - ст. 321, шпигунство і ст. 229 терористичний акт, ст. 232 посягання на життя державного чи громадського діяча, ст. 230 сприяння терористичній діяльності).

Читайте також: За те, що відбувається у “Л/ДНР”, тепер можна спитати у Росії - депутат

“Протягом 2017 р діяло подібне розпорядження, що давало «ДНР» можливість «назбирати» полонених для обміну – протягом року «МГБ ДНР» затримало 246 осіб за підозрою у «шпигунстві і державній зраді», з них 148 - співробітники «державної сфери ДНР», - пише Тимчук.

За його словами, таку масовість затриманння «шпигунів і зрадників» окупанти пояснюють необхідністю виконання нині діючого наказу ватажка «ДНР» О. Захарченко «Про тимчасову заборону виїзду на територію України працівників державної сфери ДНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-