В ОРДЛО засуджують до 18 років колонії звільнених після обміну

В ОРДЛО засуджують до 18 років колонії звільнених після обміну

Укрінформ
На території так званих "Л/ДНР" розпочалися переслідування і арешти осіб, які повернулись після обміну 27 грудня 2017 року.

Про це повідомляє штаб АТО.

"За даними розвідки штабу АТО, на територіях псевдореспублік розпочато переслідування, арешти та показові засудження осіб, які повернулися до самопроголошеної ДНР після обміну полоненими. Співробітники так званого "МДБ ДНР" інкримінують колишнім бойовикам співпрацю з українськими спецслужбами" - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначили у прес-центрі, 28 грудня 2017 року затримано громадянина Сиренко С.О. 1984 р.н., а 6 січня 2018 року були затримані члени "Союзу Військовополонених і Політв’язнів Донбасу" Максим Гармаш і Сергій Бабич.

Читайте також: Бойовики не дали ОБСЄ оглянути відеокамеру на Донецькій фільтрувальній

"У той час, коли вся Україна почесно зустріла звільнених із полону героїв, піклується та надає їм всебічну підтримку і соціальну допомогу, невизнані республіки засуджують своїх "захисників" на терміни від 14,5 до 18 років ув’язнення в колоніях суворого режиму" - додали у штабі АТО.

Як відомо, 27 грудня 2017 року на Донбасі з окупованої території повернулися 73 українці, натомість українська сторона передала бойовикам в ОРДЛО 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-