Бій під Авдіївкою: сили АТО майже три години

Бій під Авдіївкою: сили АТО майже три години "вгамовували" окупантів

Карта
Укрінформ
Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 16 обстрілів наших позицій, 15 з них були прицільні.

Українські бійці 14 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

На Донецькому напрямку, за його словами, окупанти вели довготривалі прицільні обстріли позицій сил АТО переважно у темну пору доби: "Так, ворог двічі застосовував великокаліберні кулемети, станкові гранатомети та стрілецьку зброю по наших позиціях в районі Кам’янки, Авдіївки та Луганського. Також противник відкривав вогонь поблизу Зайцевого та шахти Бутівка".

Найтриваліший бій відбувся поблизу Авдіївки, де майже три години захисникам міста довелося вгамовувати вогневу активність супротивника.

Читайте також: Доба в АТО: поранений один військовослужбовець

На Приморському напрямку противник двічі обстрілював опорні пункти ЗСУ, розташовані на підступах до Лебединського і Старогнатівки.

"Попри найменшу кількість зафіксованих порушень, саме на цьому напрямку "гібридні" вояки вкотре грубо знехтували мирними домовленостями, застосувавши заборонені Мінськими угодами великокаліберні системи ведення вогню. Так, серед дня по розташуванню українських підрозділів навколо Старогнатівки окупанти прицільно випустили із 120-мм міномета 4 снаряди", - заявив Лисенко.

Крім того, додав він, поблизу Лебединського ворог обстріляв наших захисників із станкових, ручних гранатометів та великокаліберних кулеметів. У відповідь українські військовослужбовці вгамовували окупантів із гранатометів різних типів.

На "луганському" фронті, за даними штабу, противник найбільше активізувався на околицях Кримського: "Із 6 прицільних обстрілів, які проросійські найманці здійснили із піхотного озброєння на Луганщині, 5 мали місце саме на підступах до Кримського. Інтенсивний вогонь із застосуванням стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів ворог вів з ранку до пізнього вечора, припиняючи обстріли на нетривалий час. Також прицільний обстріл відбувся в районі Новоолександрівки".

"На переважну більшість ворожих обстрілів захисники України давали адекватну відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями", - повідомив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-