Закриття німецького каналу Russia Today створює прецедент для Франції - експерт

Закриття німецького каналу Russia Today створює прецедент для Франції - експерт

Укрінформ
Закриття YouTube-каналу “Russia Today Deutschland” створює важливий прецедент для інших країн, зокрема для Франції, де російський канал висвітлював протести “жовтих жилетів”.

Про це в інтерв’ю Центру стратегічних комунікацій сказав французький політолог та експерт з міжнародних відносин Ніколя Тензер, який сам потрапив під удар RT France. 

“Я не стверджую, що можу передбачити хід подій у Франції, але серед високопосадовців у нашій країні, безсумнівно, зростає занепокоєння. Це цілком очевидно. Я думаю, закриття всього каналу Russia Today Deutschland створює важливий прецедент - показує, що небезпечним є не сам канал, але й інші способи поширення новин на YouTube”, - вважає Тензер.

Експерт розповів, що у Франції було кілька розслідувань, особливо ГО Avas, про те, що Russia Today France був найбільш популярним каналом серед тих, що транслювали протести «жовтих жилетів» - більше за інші основні канали у Франції разом узяті. “Схоже, він має неабиякий вплив. YouTube-канал Russia Today транслював 1900 відеороликів тільки про рух «жовтих жилетів». З цими немалими цифрами канал також впливає на всі групи Facebook, а також на всі Telegram-канали. І це навіть масштабніше, ніж телебачення”, - сказав Тензер.

Читайте також: Російські пропагандисти подають у Європі позови, аби налякати критиків РФ - французький політолог

За його словами, в більшості випадків не йдеться про очевидну дезінформацію. Існують й інші способи маніпулювання інформацією. “Маргарита Симоньян, головна редакторка Russia Today у Москві нещодавно заявила, що YouTube - це головна зброя. Я відреагував у Twitter, що це можна сприймати як визнання провини. Бачте, вона розуміє, що саме так вони й можуть впливати”, - розповів французький експерт.

Читайте також: Український досвід блокування кремлівських рупорів - єдиний спосіб боротьби з інформаційними атаками, — Ткаченко

Як повідомлялось, державний телеканал РФ Russia Today подає судові позови по всій Європі на своїх критиків, які викривають їх у пропаганді, тим самим прагнучи залякати їх. Французький політолог та експерт з міжнародних відносин Ніколя Тензер один з тих, хто потрапив під удар RT France. Наразі за позовами Росії у Франції тривають розгляди приблизно проти 15 осіб.

Відеохостинг YouTube у вересні заблокував канал німецької редакції Russia Today, без можливості відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-