Центр стратегічних комунікацій презентував брошуру з порадами, як діяти в разі війни

Центр стратегічних комунікацій презентував брошуру з порадами, як діяти в разі війни

Фото
Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки презентував інформаційну брошуру «У разі надзвичайної ситуації або війни».

Презентація відбулася під час пресконференції в Укрінформі.

«Ми сьогодні зібралися показати наш перший публічний доробок. Це брошура, яка називається - «У разі надзвичайної ситуації або війни». Чому ми вирішили зробити це? Тому що побачили під час нещодавньої ескалації на кордонах України, що є запит, побачили, як Росія працює з населенням намагаючись залякати, деморалізувати. А страх, паніка, як відомо, є найкращим ґрунтом для проведення дезінформаційних операцій», - сказала керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська.

Презентація інформаційної брошури «У разі надзвичайної ситуації або війни» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Вона зазначила, що за зразок брали шведську брошуру, яка є короткою, але містить надзвичайно практичні поради. За її словами, цю брошуру можна буде швидко прочитати в момент безпосередньої небезпеки, і вона містить поради про те, як підготувати свій дім, та що робити під час обстрілів.

Читайте також: Центр інформбезпеки працюватиме у трьох напрямках — Цибульська

Цибульська розповіла, що брошура буде розповсюджуватися онлайн, і у друкованому вигляді. За її словами, буде оголошено тендер, і надруковано близько 100 тисяч примірників. В першу чергу її будуть поширювати в південних та східних областях України.

«Але безумовно ми не претендуємо на жодну монополію. Ми заохочуємо усіх, аби вони розповсюджували цю брошуру, і друкували самі. Це і державні органи влади, і громадські організації. Якщо хтось хоче розмістити її у себе на сайті, будь ласка дайте нам свої контакти, і ми вам скинемо версію для сайту», - сказала вона.

Цибульська наголосила, що у цій брошурі не йдеться про якусь абстрактну загрозу, в ній чітко називають Росію агресором та окупантом. Також вона підкреслила, що у виданні є розділ про те, як поводитися в інформаційному полі.

Читайте також: Центр інформбезпеки запустив сторінку у Фейсбуці

Вона зазначила, що брошуру планується перекласти різними мовами: російською, кримськотатарською й англійською.

Брошуру розроблено спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій; Міністерством оборони України; Генеральним штабом Збройних сил України та громадськими організаціями. Оригінальні ілюстрації для брошури створив відомий ілюстратор Олександр Грехов.

Читайте також: МКІП визначив завдання Укрінформу в боротьбі з фейками та пропагандою

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Укрінформі відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-