Керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки розповіла про його мету

Керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки розповіла про його мету

Відео
Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП стане своєрідним мостом між державою та громадянським суспільством у цій сфері.

Про це під час презентації в Укрінформі новоствореного органу сказала його керівниця Любов Цибульська.

«Наша мета - підвищити стійкість суспільства до гібридних інформаційних впливів, виявляти та реагувати на дезінформацію, промотувати українські державні проактивні наративи, а також активно співпрацювати із громадянським суспільством та міжнародними партнерами. Бути таким мостиком між державою та громадськими організаціями», - сказала Цибульська.

За її словами, цільові групи Центру - уряд, громадські організації, громадяни та міжнародні партнери. Орган працюватиме у трьох напрямках. Зокрема, йдеться про стратегічні комунікації, протидію дезінформації через постійне інформування та адвокацію зусиль держави та громадських організацій на міжнародному рівні.

Читайте також: Побачив фейк – тисни «поскаржитись»: Ткаченко закликає протистояти інформаційній загрозі РФ

«Щодо стратегічних комунікацій, то ми б хотіли розробити матрицю наративів спільно з громадським сектором і проводити спільні інформаційні кампанії. Ми запропонуємо уряду механізм реагування у щоденному режимі, а також інформування населення про успіхи держави», - сказала керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

У сфері протидії дезінформації планується створення онлайн ресурсу, де буде зібрано усі найважливіші напрацювання громадського сектору, найкращі аналітики, дослідження, фільми про російсько-українську війну. Також відбуватиметься постійне реагування на дезінформацію та створення власного контенту на щоденній основі. «Ми хочемо, щоб частиною цього ресурсу була єдина база російської військової присутності. Є зараз низка ініціатив на рівні громадських організацій, але важливо, щоб були документальні підтвердження на рівні держави зібрані в одному місці», - додала вона.

Читайте також: Ткаченко розповів, на які теми реагуватиме Центр інформаційної безпеки

"Ми би хотіли, що цей центр став майданчиком для діалогу між державою та громадянським суспільством. Плануємо комунікаційно підтримувати рішення РНБО щодо активності агентів впливу Росії. Ми також найближчим часом плануємо переглянути існуючі рекомендації до держави у сфері протидії дезінформації та плануємо працювати активно як з медіа, так і з лідерами думок, пояснювати дезінформаційні кампанії агресора», - сказала Цибульська.

Окрім того, додала вона, Центр активно братиме участь у розробці нормативно-правової бази. У першу чергу йдеться про те, щоб взаємодіяти з громадськими організаціями та робити так, щоб держава почула їхні рекомендації щодо тих чи інших законів або норм.

Читайте також: Протидія дезінформації: Ткаченко розповів про співпрацю з центром при РНБО

«Адвокація зусиль держави та громадських організацій на міжнародному рівні. Тут ми бачимо постійні брифінги для посольств, для представництв, для дипломатичних місій, постійне інформування про гібридну агресію Росії. Також бачимо спільні інформаційні кампанії із тими державами, які мають подібні інформаційні загрози», - зазначила керівниця новоствореного органу.

Цибульська наголосила, що команда Центру буде розділена на три частини. Зокрема, буде активна команда, яка займатиметься щоденним реагуванням, та ті, які розроблятимуть кампанії та тренінги.

Читайте також: РНБО створила Центр протидії дезінформації

"Це буде постійна, регулярна, системна робота з громадськими організаціями, які займаються цим вже не один рік. Це буде неможливість політичного тиску на Центр, це проєкт-менеджемент і звітування за кожен проєкт. Це відповідальність та відкритість. Основний наш фокус буде на зовнішніх загрозах, а якщо це внутрішні гравці, то тільки ті, які несуть або промотують зовнішні загрози», - підкреслила керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як повідомлялося, презентацію Центру в Укрінформі організувало Міністерство культури та інформаційної політики України. Участь у заході взяли глава МКІП Олександр Ткаченко та заступник міністра Тарас Шевченко.

Фото Геннадія Мінченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-