В ООН досі не визначилися щодо санкцій проти КНДР

В ООН досі не визначилися щодо санкцій проти КНДР

Укрінформ
Рада безпеки ООН на закритому засіданні у вівторок, 16 травня, не визначився з заходами впливу у відповідь на ракетні випробування КНДР.

Про це повідомив голова РБ ООН за підсумками закритих консультацій у вівторок, повідомляють ЗМІ.

"Члени Ради обговорюють різні підходи в цій ситуації. Ясно, що можна йти шляхом санкцій, Рада до цього вже вдавався. Також є багато можливостей рухатися не виключаючи інших варіантів. Наприклад, через угоди, дипломатію", - заявив постпред Уругваю при ООН (голова РБ у травні) Эльбио Росселлі.

Про необхідність посилення санкцій відносно КНДР напередодні засідання в Радбезі говорили представники США і Великобританії.

Так постпред США при ООН Ніккі Гейлі заявила журналістам в ООН, прямуючи на засідання, що Вашингтон розраховує не тільки посилити санкції відносно Північної Кореї, але і ввести заходи проти країн, які не дотримуються резолюції РБ з КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, Рада безпеки ООН різко засудила нещодавні ракетні випробування в КНДР і застерегла країни від спроб загострення міжнародних конфліктів та подальшої дестабілізації ситуації в світі.

КНДР провела в неділю, 14 травня, черговий пуск балістичної ракети у бік Японського моря, яка впала за межами виключної економічної зони Японії в 100 км від Приморського краю (Росія) і не заподіяла шкоди.

Тихоокеанське командування США повідомило, що вони оцінювали тип ракети, але вона «не відповідає типу міжконтинентальної балістичної ракети».

У свою чергу міністр оборони Японії Томомі Інада заявила, що ракета може бути нового типу.

За даними південнокорейських і американських чиновників, ракета пролетіла 700 км і досягла висоти понад 2000 км - далі і вище, ніж летить ракета середньої дальності, яку Північна Корея успішно випробувала в лютому того ж самого регіону Кусон північний захід від столиці Пхеньяну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-