США закликали Китай і Росію посилити санкції проти КНДР

США закликали Китай і Росію посилити санкції проти КНДР

Укрінформ
Після випробування нової ракети режимом Північної Кореї уряд США звернувся до Китаю та Росії із закликом посилити тиск міжнародних санкцій на Пхеньян.

З такою заявою виступив у понеділок під час прес-брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо всіх у регіоні, зокрема Китай і Росію, зробити все можливе в контексті санкцій, щоб допомогти вирішити ситуацію й забезпечити стабільність на (Корейському – ред.) півострові", - заявив представник адміністрації США.

За його словами, немає сумнівів у тому, що КНДР становить не тільки загрозу для національної безпеки Японії, Південної Кореї і Сполучених Штатів, але також Російській Федерації і Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні режим Північної Кореї здійснив випробування ракети невстановленого типу, яка впродовж 30 хвилин пролетіла близько 700 км та впала в море приблизно в 100 км від Приморського краю РФ. Запуск стався на тлі ескалації напруження в регіоні.

Північна Корея назвала запуск "успішним" і заявила, що нова ракета здатна нести ядерну боєголовку більшої потужності, ніж попередні, які розроблялися і випробовувалися в КНДР.

Тим часом, Рада Безпеки ООН запланувала у вівторок провести засідання щодо цієї ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-