Пхеньян відповів ООН, що ракетне випробування було

Пхеньян відповів ООН, що ракетне випробування було "законним актом самооборони"

Укрінформ
Північна Корея заявила, що нещодавнє ракетне випробування було законним актом самооборони відповідно до міжнародного права, а критика США щодо цього є "грубим порушенням суверенітету і гідності КНДР".

Про це у вівторок на конференції ООН з питання роззброєння сказав північнокорейський дипломат Джу Йонг Чой, інформує Reuters.

"КНДР буде зміцнювати свої можливості по самообороні, поки Сполучені Штати  продовжують свою ворожу політику щодо КНДР, представляють ядерну загрозу і шантажують", - наголосив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Рада безпеки ООН різко засудила нещодавні ракетні випробування в КНДР і застерегла країну від спроб загострення міжнародних конфліктів та подальшої дестабілізації ситуації в світі.

КНДР провела в неділю, 14 травня, черговий пускбалістичної ракети у бік Японського моря, яка впала за межами виключної економічної зони Японії в 100 км від Приморського краю (Росія) і не заподіяла шкоди.

Тихоокеанське командування США повідомило, що вони оцінювали тип ракети, проте та «не відповідає типу міжконтинентальної балістичної ракети».

У свою чергу міністр оборони Японії Томомі Інада заявила, що ракета може бути нового типу.

За даними південнокорейських і американських чиновників, ракета пролетіла 700 км і досягла висоти понад 2000 км - далі і вище, ніж летить ракета середньої дальності, яку Північна Корея успішно випробувала в лютому з того ж самого регіону Кусон на північний захід від столиці Пхеньяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-