УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (15 - 21 березня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (15 - 21 березня 2024 року)

Укрінформ
У період з 15 по 21 березня Укрінформ популярністю серед читачів користувалися матеріали на теми виробництва української зброї, міжнародної військової допомоги Україні та рейду Легіону на Бєлгородську та Курську області.

Значною увагою читачів користуються аналітичні матеріали щодо ситуації на фронті. 

Фото: МОУ
Фото: МОУ

У звітний період Укрінформ опублікував низку матеріалів про ситуацію на фронті. Вони традиційно користуються високою увагою серед читачів агенції. Про те, які чинники впливають на ситуацію на фронті - в аналітичному матеріалі генерал-лейтенанта, заступника Міністра оборони України Івана Гаврилюка. 

Oодня Укрінформ у матеріалі “Битва за Україну” документує усі найважливіші події дня та фіксує перебіг російсько-української війни. 

Кореспонденти Укрінформу постійно бувають на передовій. У ще одному репортажі про “конструкторське бюро” поблизу поля бою та як ЗСУ опановують виробництво багаторазових дронів

Фото: DPA
Фото: DPA

У Берліні відбулася зустріч лідерів країн так званого Веймарського трикутника. Зарубіжні кореспонденти висвітлювали цю подію. Про атмосферу події, яку назвали “кризовою”, про що домовилися лідери у матеріалі ”Париж-Берлін-Варшава: Трикутник співробітництва та протиріч”.

Фото: DPA
Фото: DPA

Серед гарячих тем у звітний період - “вибори в росії”. Цей захід, до якого починали готуватися ще влітку минулого року, має багато фактажу, безліч символічних деталей і важливих узагальнень. Укрінформ опублікував низку контенту про те, як відбувалися псевдовибори путіна.

Зокрема, Укрінформ зібрав думки експертів про те, чи буде ставлення Заходу до путіна, як до самозванця, чи зміняться дипломатичні стосунки цивілізованих країн із рф тощо. Аналітики констатують тотальні фальсифікації епохи становлення нового тоталітаризму у росії. 

Закордонні власкори Укрінформу зібрали важливу інформацію про псевдовибори президента РФ в країнах своєї акредитації та як світ реагує на вибори в рф. Отже, що почули, побачили та прочитали журналісти від Пекіна до Нью-Йорка, – у публікації ”Реакція на російські «вибори» за кордоном: «рекорд завдяки репресіям», «майже як Саддам”.

Фактчекери агенції виявляли та спростовували фейки російської пропаганди. Зокрема, про те, як учасники російського молодіжного форуму з Африки стали “міжнародними експертами”. Серед матеріалів Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки про “президентські вибори” у росії та якою є реальна, а не “електоральна” підтримка непрезидента росії.

Укрінформ продовжив аналізувати події в Курській і Бєлгородській областях та визвольний похід РДК. У матеріалі  ”Тиждень “обмеженої воєнної операції” на російському прикордонні” кореспонденти намагалися розібратися, якою є стратегічна мета легіонерів. 

Опубліковано низку матеріалів до стратегічних наративів:

У період з 15 по 21 березня, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 876 новини, 44 публікації, 6 інтерв’ю та 12 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Цитованість матеріалів Укрінформу з 15 по 21 березня (дані за результатами аналізу з використанням системи YouScan):

ТОП-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії:

Загальна кількість посилань за звітний період - 15 666 (передній — 15 800 )

Фото Укрінформ у провідних іноземних медіа

CNN

The Guardian

Серед ексклюзивних інтерв’ю опублікованих на сайті Укрінформу у період з 15 по 21 березня:

Фото Василя Короткого
Фото Василя Короткого

Герман Галущенко, міністр енергетики України: Ренесанс атомної енергетики може закінчитись на Запорізькій АЕСПро те, чи є дієвими резолюції МАГАТЕ щодо термінового виведення несанкціонованого персоналу та військових із ЗАЕС, чи є в агентства важелі для їх виконання і що вони значать для України та російського агресора.

Микита Потураєв, голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики: Заборона афілійованих з РПЦ організацій – це спільна справа і законодавця, і громадянПро один з найрезонансніших проєктів законів та найочікуваніших суспільством та реальні перспективи його ухвалення.

Фото надав Жиль Грессані
Фото надав Жиль Грессані

Жиль Грессані, французький політолог: У виступі Макрона головне питання – безперервність підтримки України. Про основні складові та цільові групи виступу президента Французької Республіки, що Макрон намагався пояснити глядачам, чому підтримка України має лише збільшуватись та чому російсько-українська війна є екзистенційною для Європи.

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період —  1,38 млн, переглядів — понад 3 млн, кількість взаємодій із сайтом — понад 7,8 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 883 новин. Економічна редакція випустила 128 новин (8 - ексклюзиви), регіональна — 434. 

Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 867 (у середньому 124 новини щодоби). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 349 новин, 21 публікацію, 6 відео та 129 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 522 002, охоплення — понад 8,7 млн.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 15 по 21 березня зробили 96 фоторепортажі, загалом опубліковано - 1 702 фотографії. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на понад 2 тис. Станом на 21 березня їх - 866 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 1,8 млн (попереднього тижня – 2,2 млн). Це, у середньому, - 250 тисяч щодоби (попереднього тижня - 310 тисяч щодоби). 

ТОП-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

Гостем “Станції Краматорськ” був Дмитро Курилович - “Дронго”, воїн-доброволець,  водій-санітар у Першій президентській бригаді НГУ імені Петра Дорошенка «Буревій». Розмова про мотивацію воювати, навіщо створено батальйон спецпризначення «Грім» та які найфаховіші підрозділи в армії, про адреналінову залежність, чому не повинно бути ухилянтів та про те, що військовим потрібна демобілізація, а не ротація.

Текстова версія - http://surl.li/rxlnc

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-