Рейд на Бєлгородську та Курську області: легіон «Свобода Росії» назвав втрати ЗС РФ

Рейд на Бєлгородську та Курську області: легіон «Свобода Росії» назвав втрати ЗС РФ

Укрінформ
Учасники декількох добровольчих російських формувань, які минулого вівторка вирушили в рейд на територію Бєлгородської та Курської областей, розповіли про значні втрати ЗС РФ у живій силі та техніці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Tелеграм-каналі Легіону «Свобода Росії».

«За кілька днів проведення обмеженої військової операції на території Бєлгородської та Курської областей проти путінських військ наш противник зазнав величезних втрат у живій силі та техніці. Кремлівські солдати деморалізовані масовою загибеллю своїх товаришів по службі, які стали безглуздими жертвами хворих путінських амбіцій», - йдеться у повідомленні.

За даними Легіону, станом на ранок 18 березня, безповоротні втрати путінської армії у Бєлгородській та Курській областях склали 613 військовослужбовців, санітарні - 829 військових. Взято в полон - 27 військовослужбовців.

Також повідомляється про значну кількість знищеної техніки: 7 танків (у тому числі три Т-72, один Т-72БЗ), 20 БМП (в т.ч. - БМП-2, БМП-3), 6 гаубиць Д-30, 4 БТР, 4 міномети, 2 протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра», дві самоходні гаубиці 2С19 «Мста-С», 2 БПЛА ZALA, БМ 21 "Град", комплекс відеотепловізійного спостереження "Муром", станція РЕБ і ретранслятор, а також близько шести десятків одиниць інженерної та автомобільної техніки, включаючи броньовану. Крім того, значна кількість військової техніки виведена з ладу.

Також повідомляється про знищення або пошкодження місць зосередження особового складу, складів боєкомплекту, бліндажів, веж із антенними комплексами, фортифікаційних споруд, камер відеоспостереження, станцій стільникового зв'язку, мосту в населеному пункті Горьковський тощо.

Читайте також: Російські добровольці підняли свої прапори у Козинці в Бєлгородській області

Як повідомляв Укрінформ, Легіон "Свобода Росії", РДК та Сибірський батальйон - добровольчі російські формування, які воюють на боці України, зранку 12 березня зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у межах спільної операції.

Увечері 17 березня повідомлялося, що учасники "Сибірського батальйону" та РДК підняли свої прапори в населеному пункті Козинка, що в Бєлгородській області (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-