Шмигаль подякував прем’єру Словаччини за рішення передати Україні літаки МІГ-29

Шмигаль подякував прем’єру Словаччини за рішення передати Україні літаки МІГ-29

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подякував прем'єр-міністру Словаччини Едуарду Геґеру за рішення передати Україні літаки МІГ-29.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Вітаю в Україні прем’єра Словаччини Едуарда Геґера. Словацька Республіка продовжує демонструвати солідарність із нами, рішучість у відстоюванні справедливості та демократичних цінностей", - зазначив Шмигаль.

За його словами, сьогодні ключовим завданням для України є перемога ворога на полі бою.

"Високо цінуємо рішення Уряду Словаччини передати літаки МІГ-29, пускові установки ЗРК "КУБ" та іншу зброю. Усе це допоможе нашим воїнам у звільненні українських територій, після чого разом зі словацькими друзями та всією європейською родиною реалізуємо найбільший проєкт відновлення на континенті", - зазначив Шмигаль.

Геґера також зустрівся із головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком, про що спікер повідомив у Фейсбуці.

Стефанчук також подякував Словаччині за рішення передати Україні літаки МІГ-29.

Читайте також: Словаччина допоможе Україні якнайшвидше приєднатися до ЄС і повернути свої території – прем’єр

"Під час зустрічі обговорили ряд важливих питань. Перш за все — це підтримка справедливого миру. Висловив вдячність, що Словаччина долучилась до тих країн, які підтримали формулу миру Президента Володимира Зеленського. Сподіваюся також на активну участь Словаччини в реалізації цієї ініціативи", - зазначив Стефанчук.

Співрозмовники предметно зупинилися на санкційному тиску на рф. "Зазначив, що зараз ми концентруємося на декількох аспектах: посилення контролю над вже введеними санкціями, боротьба з обходом санкційних обмежень, робота над розширенням санкційної коаліції", - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Словаччина передала Україні чотири винищувачі МіГ-29

Він також сподівається на підтримку Словаччиною курсу України в ЄС та НАТО. Стефанчук наголосив, що для України членство в НАТО стане гарантією довгострокового миру та стабільності.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Едуардом Геґером, який прибув із візитом до України для участі в Бучанському саміті.

Фото: Фейсбук Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-