Словаччина допоможе Україні якнайшвидше приєднатися до ЄС і повернути свої території – прем’єр

Словаччина допоможе Україні якнайшвидше приєднатися до ЄС і повернути свої території – прем’єр

Укрінформ
Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Гегер запевнив, що його країна допомагатиме Україні якомога швидше приєднатися до ЄС і повернути тимчасово окуповані території.

Про це він сказав під час виступу в Бучі на Київщині в межах урочистостей з нагоди відзначення звільнення міста від російських загарбників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь Президента України у заходах з нагоди звільнення територій України від російських загарбників / Фото: Офіс Президента

Гегер зазначив, що Президент, уряд і громадяни України продемонстрували, якими сміливими мають бути люди у 21-му столітті, виборюючи такі цінності, як свобода, людські права і демократія.

Читайте також: Зеленський і лідери чотирьох країн вшанували память жителів Бучі, вбитих росіянами

«Україна заслуговує на те, щоб бути вільною демократичною державою. Саме тому ви користуватиметеся нашою повною підтримкою. Я хотів би заявити тут, що Україна належить до Європи, Україна - це Європа, і Україна має бути державою-членом Європейського Союзу. Ми допомагатимемо вам якомога більше, щоб ви якомога швидше приєдналися до ЄС. Ви отримаєте нашу підтримку при відвоюванні ваших територій і вашої свободи, бо ви цього заслуговуєте», - запевнив Прем’єр-міністр Словаччини.

Як повідомлялося, Словаччина надала військової допомоги Україні на 10% свого оборонного бюджету.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-