Словаччина надала військової допомоги Україні на 10% свого оборонного бюджету - Кондратюк

Словаччина надала військової допомоги Україні на 10% свого оборонного бюджету - Кондратюк

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк подякувала Словаччині за всебічну військову, гуманітарну та політичну підтримку, яка надається з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

Як передає Укрінформ, про це Кондратюк повідомила у Фейсбуці.

“Рада зустрітися зі спікером Національної ради Словацької республіки Борисом Колларом. Найкраща допомога - це допомога надана вчасно! Україна вдячна Словаччині за всебічну військову, гуманітарну та політичну підтримку, яка надається з перших днів повномасштабного вторгнення росії”, - написала Кондратюк.

Вона зауважила, що Словаччина, зокрема, надала військової допомоги Україні на 10% свого оборонного бюджету і входить до десятки країн-лідерів у світі за цим показником. “Вдячні за надані серед перших: системи ППО, літаки МіГ-29!, бронетраспортери, САУ”, - додала Кондратюк.

Читайте також: Кондратюк закликала парламент Словаччини долучитися до процесу повернення депортованих рф дітей

За словами спікера Національної ради Словаччини, вже на другий день після масштабної агресії росії вони із віцеспікером були на українсько-словацькому кордоні та на місці допомагали розв'язувати питання з прийомом вимушених українських переселенців. Депутати словацького парламенту також прихистили у себе українські родини.

Кондратюк та спікер Національної ради Словаччини обговорили питання вступу України до Європейського Союзу. Заступниця Голови ВРУ висловила вдячність Словаччині за підтримку кандидатства України і прискореного членства.

Читайте також: Україна вже отримує все озброєння, необхідне для успішного контрнаступу - Павел

За її словами, Коллар наголосив, що Словаччина рада вітатиме Україну, як повноправного члена Євросоюзу у разі виконання всіх умов вступу.

“Від імені Верховної Ради України подякувала Національній раді Словаччині за рішучу політичну підтримку українського народу. Парламент Словаччини зайняв чітку позицію, ухваливши резолюції про засудження агресії росії та визнання російського режиму терористичним, а рф - державою-спонсором тероризму”, - повідомила Кондратюк.

Вона додала, що Парламент Словаччини підтримує створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України і засуджує ядерний шантаж росії.

Також заступниця Голови ВРУ висловила подяку за ухвалену 28 березня резолюцію на захист викрадених росією і насильно депортованих українських дітей з вимогою про їх негайне повернення додому.

Читайте також: Мільйон боєприпасів від ЄС для України: це багато чи мало?

За її словами, Коллар відзначив, що питання відновлення прав депортованих українських дітей є особливо важливим для Національної ради. Спікер також повідомив, що Словаччина готова брати дуже активну участь у повоєнному відновлені та відбудові України.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Словаччина передала Україні перші чотири літаки-винищувачі МіГ-29.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-