Кондратюк закликала парламент Словаччини долучитися до процесу повернення депортованих рф дітей

Кондратюк закликала парламент Словаччини долучитися до процесу повернення депортованих рф дітей

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала представників Національної ради Словацької Республіки приєднатися до процесу повернення додому незаконно депортованих російською федерацією українських дітей.

Про це вона сказала під час виступу в Національній раді Словаччини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кондратюк подякувала словацькому парламенту за ухвалення резолюції щодо повернення додому депортованих українських дітей. Вона констатувала, що за офіційними даними вже 19 514 українських дітей насильно перевезені до росії.

"Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна – керівника російської терористичної організації. Але цей ордер автоматично не поверне українських дітей додому. Тому я закликаю всіх політиків світу об’єднати зусилля задля звільнення маленьких українців", – зауважила віцеспікерка українського парламенту.

У цьому контексті вона підкреслила, що "амбасадорками повернення українських дітей" до України вже стали голова Європейського парламенту Роберта Мецола та президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Я запрошую маму двох доньок, президентку Словаччини Зузану Чапутову, а також всіх депутаток і депутатів словацького парламенту приєднатися до цієї ініціативи", – додала Кондратюк.

Водночас заступниця Голови ВР поінформувала, що за час повномасштабної російсько-української війни Словаччина прихистила 38,5 тисяч українських дітей, а загалом – 110 тисяч українців.

Кондратюк також подякувала Словаччині за надання Україні гуманітарної та збройної допомоги. Окрім того, вона висловила вдячність Словацькій Республіці за підтримку української формули миру на Генеральній Асамблеї Організації Об‘єднаних Націй, визнання російської федерації країною-терористом, готовність сприяти створенню спеціального міжнародного трибуналу для рф за злочин агресії проти України, а також за підтримку Української держави на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: Кондратюк обговорила протидію російській пропаганді з віцемаршалком Сенату Польщі

Як повідомлялося, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк перебуває з офіційним візитом у Словацькій Республіці.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-