Європол ідентифікував 150 підозрюваних у воєнних злочинах в Україні

Європол ідентифікував 150 підозрюваних у воєнних злочинах в Україні

Укрінформ
Європол проаналізував 7 тисяч фотографій та відеофрагментів і зміг ідентифікувати 150 підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів під час розв’язаної росією війни в Україні.

Про це повідомила виконавча директорка Європолу Катрін де Боллє під час конференції United for justice, яка відбулася у Бучі та була приурочена до річниці звільнення міста від російських військових, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми в Європолі проаналізували 7 тисяч фотографій і відеофрагментів та 550 показань свідків. Ми змогли наразі ідентифікувати 150 підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів. Спільно з Міжнародним кримінальним судом ми також зробили внесок у розбудову спроможностей України із захисту свідків», - сказала вона.

Читайте також: У МКС прокоментували російські погрози через ордер на арешт путіна

Катрін де Боллє підкреслила, що Європол надає першочергового значення розслідуванню воєнних злочинів рф в Україні, збирає інформацію та ідентифікує фігурантів.

«Ми опрацьовуємо інформацію та намагаємося встановити звʼязок між різною інформацію, яку ми маємо та яка надходить із різних країн. Це наша головна підтримка для генерального прокурора України, правоохоронців України, а також Міжнародного кримінального суду», - зазначила директорка Європолу.

Читайте також: В Україні створять спеціальні слідчі групи, які збиратимуть докази злочинів росії для МКС

Як повідомлялося, 31 березня 2022 року Сили оборони звільнили від російських загарбників місто Бучу, що в Київській області. Буча пережила 33 дні окупації.

На території Бучанського району правоохоронці зафіксували понад 9 тисяч воєнних злочинів. Понад 1 400 цивільних осіб було убито, з яких 637 саме у місті Буча. Серед загиблих 37 дітей. Також зруйновано понад 3800 будинків.

За скоєні у Бучанському районі воєнні злочини повідомлено про підозру 97 особам. Стосовно 35 осіб обвинувальні акти направлені до суду. Двоє осіб отримали вироки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-