У Білому домі прокоментували майбутнє головування росії в Радбезі ООН

У Білому домі прокоментували майбутнє головування росії в Радбезі ООН

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає, що росії – не місце в Раді Безпеки ООН, однак наразі немає легального шляху, щоби позбавити агресора постійного членства у важливому органі Організації Об’єднаних Націй.

Такий коментар озвучила в четвер у зв’язку з очікуваним головуванням росії в Радбезі речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо, що росія надалі використовуватиме своє місце в Раді для поширення дезінформації та намагатиметься відволікти увагу (світу – ред.) від її спроб виправдати свої дії в Україні, воєнних злочинів, які чинять її військові, а також її жахливих порушень Статуту ООН», - зауважила Жан-П’єр.

Читайте також: Головування росії у Радбезі ООН: Дмитро Кулеба поділився очікуваннями

При цьому, представниця адміністрації США наголосила: «Країні, яка грубо порушує Статут ООН і вторгається до свого сусіда, не місце в Раді Безпеки ООН».

Водночас, вона визнала, що росія, на жаль, є постійним членом Ради Безпеки, «і наразі немає реального міжнародно-правового шляху, щоби змінити цю реальність».

Читайте також: У Нью-Йорку біля ООН відкриється виставка про воєнні злочини рф

З усім тим, за її словами, як би неприємно було б бачити головування росії в РБ ООН, «насправді це здебільшого церемоніальна посада», яка передається іншим членам за принципом ротації, зазначила речниця Білого дому.

У цьому зв’язку вона закликала рф «поводитися професійно» та виконувати важливу роботу щодо забезпечення миру й безпеки у світі в період запланованого головування російської делегації в Раді Безпеки ООН у квітні.

Читайте також: Дмитро Кулеба: Головування росії в Радбезі ООН з 1 квітня – це злий жарт

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав «злим жартом» заплановане на квітень головування росії в Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-