Головування росії у Радбезі ООН: Дмитро Кулеба поділився очікуваннями

Головування росії у Радбезі ООН: Дмитро Кулеба поділився очікуваннями

Укрінформ
Найбільш дієвий варіант реакції країн-членів Радбезу ООН на головування росії - залишити її наодинці. Але це малоймовірно, тому слід зробити так, щоб росія була загнана в кут у рамках діючих процедур і правил, а правда про війну та дії країни-агресорки поширювалася.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в ході онлайн-дискусії, присвяченої темі вигнання росії з Радбезу ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Радбез ООН - орган ООН з власною динамікою та правилами, балансом відносин. Звичайно, я б хотів, щоб усі інші члени вийшли з кімнати та дозволили б росії головувати в пустій кімнаті, але сумніваюся, що так станеться. Я очікую від нинішніх членів Ради безпеки ООН, постійних і непостійних, поширення правди про цю війну і дії росії, загнати її в кут настільки, наскільки це можливо в рамках існуючих процедур та правил упродовж її головування, не дозволити їй порушувати правила Радбезу ООН”, - сказав Кулеба.

За словами міністра, навіть ті країни, які раніше вважали, що війна росії проти України їх не стосується, поступово змінили свою думку, зокрема відчувши продовольчу кризу, спричинену збройною агресією росії проти України.

“Так, ця війна фізично відбувається в Європі, але її наслідки відчуваються по всьому світу. Я чув від багатьох: “Це не наша війна” на початку широкомасштабного вторгнення, але після продовольчої кризи, що виникла через блокування росією українських портів, кількість цих голосів значно зменшилась. Оскільки люди в усьому світі - в Азії, Африці, Латинській Америці - відчули вплив російської агресії щодо України через продовольчу безпеку, енергетичну кризу, дефіцит продовольства, ціни на їжу”, - сказав міністр.

Читайте також: Радбез ООН обговорить заяву путіна про розміщення ядерної зброї в білорусі

За його словами, Україна підтримує діалог з такими країнами, аби зрозуміти їхню аргументацію та знайти шляхи до вирішення проблем.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кулеба заявив про те, що головування росії в Радбезі ООН з 1 квітня - злий жарт, оскільки росія узурпувала своє місце, веде колоніальну війну, її лідер є військовим злочинцем, що розшукується МКС за викрадення дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-