У Львові рекордсмен світу агітував батьків вакцинувати дітей від поліомієліту

У Львові рекордсмен світу агітував батьків вакцинувати дітей від поліомієліту

Фото
Укрінформ
У Львові провели промоакцію, метою якої є привернути увагу громадськості до спалаху поліомієліту в Україні та необхідності вчасної вакцинації дітей від цієї недуги. Одним з агітаторів став рекордсмен Книги рекордів Гіннеса, педіатр Олег Скавиш (Тягнизуб), який продемонстрував свої надможливості.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що під час промоакції «Вакцинуй від поліо дитину – врятуй країну!» , яка проходила у сквері “На валах”, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса, благодійник, лікар-педіатр, ендокринолог Західноукраїнського дитячого спеціалізованого медцентру Олег Скавиш (Тягнизуб) протягнув карету «швидкої», у якій було близько десятка дітей, зубами, та закликав громадськість вакцинуватися від поліо та бути здоровими.

Цією активністю відомий силач привернув увагу батьків, що про здоров'я дітей необхідно дбати змалечку.

"Я насправді дуже поважаю такі заходи. Вони важливі. Дякую, що прийшли! Вакцинуйтеся і будьте здорові, всім добра!", - сказав рекордсмен.

Захід підтримали представники медичної спільноти області та очільник Львівської ОДА Максим Козицький, який зазначив, що поліомієліт — це не дитяча хвороба, але пройти вакцинацію потрібно саме в дитячому віці.

“Від 1 до 22 лютого в нашій області триває посилена кампанія з вакцинації дітей від 6 місяців до 6 років, які не були зовсім вакциновані, або отримали тільки першу дозу вакцини. Закликаю всіх дорослих скористатися цією нагодою! Ліків від поліомієліту не існує, але він може залишитися у минулому. Якщо ми будемо вакцинувати наших дітей», - додав Козицький.

Читайте також: На Львівщині найнижчі показники з вакцинації від поліомієліту - медики б’ють на сполох

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я оголосило двоетапну кампанію з імунізації дітей від поліомієліту у зв'язку з реєстрацією на території України двох випадків захворювання на поліомієліт невакцинованих дітей. Перший етап стартував з 1 лютого і триватиме три тижні, другий планують провести навесні. За перший тиждень щеплення отримали понад 9,2 тис. дітей. Найвищі показники охоплення, включно з січнем, у Дніпропетровській (31%); Сумській (13%); Кіровоградській (13%); Херсонській (13%) областях. Найнижчі - у Львівській (2%), Чернівецькій (3%), Луганській (3%) областях.

Фото: Альона Ніколаєвич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-