На Львівщині все більше дітей з особливими освітніми потребами навчаються у звичайних школах

На Львівщині все більше дітей з особливими освітніми потребами навчаються у звичайних школах

Укрінформ
У закладах загальної середньої та дошкільної освіти Львівщини збільшилась кількість  дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомив департамент освіти та науки Львівської ОДА, передає Укрінформ.   

«Вперше за багато років маємо такі показники. У Програмі розвитку освіти значна увага приділяється створенню інклюзивного освітнього простору в закладах освіти та передбачено окремі розділи, які наповнені конкретним змістом. Зокрема, великий акцент на створенні безбар’єрного середовища, на проведення навчальних семінарів, обмін досвідом тощо», - розповіла головний спеціаліст департаменту Марія Васюник-Кулієва.

Із січня цього року у закладах загальної середньої та дошкільної освіти побільшало дітей з особливими освітніми потребами (ООП) у порівнянні із вереснем. Наразі навчається 2841 дитина, в той час, як у спеціальних закладах - 2283 дітей з особливими освітніми потребами.

Читайте також: У Хмельницькому відкрили перший в Україні інклюзивний клас безпеки для дітей

Навчання осіб з особливим освітніми потребами після школи не припиняється. У закладах професійно-технічної освіти є майже півсотні інклюзивних груп. Діти здобувають фах за професіями «Маляр», «Лицювальник-плиточник», «Вітражник», «Флорист», «Реставратор», «Кухар, кондитер».

Триває також робота над забезпеченням безперешкодного доступу до закладів освіти. Зокрема, у школах облаштовують пандуси, підіймальні платформи, звукові сигналізатори, контрастні смуги, ліфти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-