У Чернівцях для пенсіонерів відкрили безкоштовні курси комп'ютерної грамотності

У Чернівцях для пенсіонерів відкрили безкоштовні курси комп'ютерної грамотності

Фото
Укрінформ
У Чернівцях комунальний центр соціального обслуговування "Турбота" організував факультативні навчання комп’ютерної грамотності для пенсіонерів. Заняття відбуваються тричі на тиждень по одній годині.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директорка комунального центру Ірина Давня.

"Цей напрямок, розвиток комп'ютерної грамотності, - один із найбільш популярних серед наших підопічних. Бо сучасний світ неможливо уявити без електронних адрес, гаджетів і спілкування в інтернеті. Наразі вже більше десяти людей старшого віку виявили бажання і відвідують наші курси. Цей напрямок є безкоштовним, а при потребі можна буде сформувати додаткові групи", - розповыла директорка центру.

За її словами, факультативні заняття з комп'ютерної грамотності набувають все більшої актуальності. Адже багато послуг зараз у країні стають цифровими.

Навчають пенсіонерів комп'ютерної грамотності волонтери із молодіжного центру "Резиденція молоді". Тут переконують, що потрібно проявляти більше терпіння до людей старшого віку. А цього якраз не вистачає, коли просять технічної допомогти наші батьки та бабусі, додають волонтери.

"Наші учні дуже старанні і терплячі. Інколи я дивуюся і нашій терпеливості. Бо коли ми навчаємо чогось своїх батьків, то цього терпіння, на жаль, не проявляємо. Зараз ми маємо дві групи, одні - початківці, інші - трохи уже щось вміють. Це прорив. Раніше і мишка була чимось недосяжним, тепер дуже спокійно сприймається. Немає страху у них більше, вони знають як поводитись, коли щось закрилось, зникло, переключилось. Паніка зникла", - зазначила заступниця директора молодіжного центру "Резиденція молоді" та за сумісництвом викладачка комп'ютерної грамотності Марія Ковальська.

Волонтери прописують програму мінімум, навчають людей і переходять до нової теми, коли повністю вичерпали питання щодо попередньої.

Учнями таких занять стають пенсіонери, які хочуть розвивати свої знання і вміння. Хтось хоче спілкуватися зі своїми родичами, створювати сторінки, оприлюднювати фото, статуси у соцмережах, комусь цікаво читати новини на сайтах, а когось навчають як знайти і подивитися цікавий фільм в інтернеті.

"Я вчусь комп’ютерній техніці, як заходити, користуватись, як шукати новини, - це мені подобається. З нами займаються молоді люди, вони дуже терпеливі, бо часто потрібно по кілька разів повторити одне і те ж. Окрім курсів тут, я ще вдома пару годин тренуюсь", - розповідає чернівчанка Ольга Миронова.

Читайте також: На Рівненщині організували безкоштовні «цифрові» воркшопи

Інша підопічна центру Надія Руденко зазначила, що хоче навчитися спілкуватися зі своїми рідними. Її син наразі перебуває на стажуванні у Німеччині.

"Це треба для саморозвитку, аби я могла спілкуватись з рідними. Хочу бути актуальною людиною у суспільстві. Маю фейсбук, інстаграм, вайбер. Все життя треба вчитися", - стверджує Руденко.

Курс розрахований на три-чотири місяці. По завершенні факультативу підопічні зможуть легше користуватися своїми гаджетами та застосовувати свої знання на практиці.

Фото: Віталій Олійник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-