На Рівненщині  організували  безкоштовні «цифрові» воркшопи

На Рівненщині організували безкоштовні «цифрові» воркшопи

Укрінформ
У Малинській громаді  охочих навчають замовляти  продукцію в інтернет-магазинах,  оплачувати комуналку онлайн та  користуватись послугами інтернет-банкінгу.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.  

Заняття проходять н базі книгозбірні у рамках освітнього проєкту «Цифра в кишені», який минулого року ініціювала Рівненська облдержадміністрація спільно з мережею бібліотек. Цифровими тренерами є працівники місцевої бібліотеки, які пройшли спеціальну підготовку.  

Першими відвідувачами воркшопу  стали місцеві жителі середнього віку, а також пенсіонери. Дехто з них вже має досвід користування онлайн-послугами – хтось замовляв продукцію в інтернет-магазинах, хтось постійно користується сервісами відеотелефонії. Тож під час заняття учасники ділилися тим, що вміють. На першому занятті увагу закцентували на оплаті комуналки в онлайн-режимі та послугах інтернет-банкінгу.

За потреби тренери готові надати консультацію щодо генерації COVID-сертифікатів та отримання 1000 гривень від держави в рамках програми «єПідтримка».

Читайте також: У Чернігові стартував проєкт підтримки українців віком 40+

За словами заступниці голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванни Смачило, минулого року заняття від «Цифри в кишені» відбувалися в 5 громадах, а цьогоріч до них приєднуються ще десять.

Фото з відкритих джерел і Рівненська обласна державна адміністрація/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-