Дієтологиня розповіла про корисні властивості імбиру

Дієтологиня розповіла про корисні властивості імбиру

Укрінформ
Імбир стимулює роботу травної системи - покращує процеси травлення, перешкоджає скупченню газів, зменшує нудоту.

Про корисні властивості імбиру розповіла  на своїй Фейсбук-сторінці дієтолог Світлана Фус, передає Укрінформ.

«А ще імбир може зменшити відчуття голоду. Саме завдяки цій властивості, а не за рахунок міфічного «спалювання жиру» він може допомогти людям, які хочуть нормалізувати свою вагу. В цьому випадку імбирний чай рекомендую пити кілька разів на день між прийомами їжі», - зазначає дієтологиня.

Корінь багатий летючими маслами, які містять активний інгредієнт гінгерол та шогаол. З цими речовинами пов'язані антиоксидантні, протизапальні, знеболюючі, протипухлинні властивості рослини. Завдяки цим сполукам, люди з остеоартритом або ревматоїдним артритом відчувають зменшення болю та поліпшення рухливості при регулярному вживанні імбиру.

Варто зазначити, що за рахунок великої кількості речовин, які подразнюють слизові, з'їсти свіжого кореня імбиру багато неможливо, та й шкідливо.

Читайте також: Дієтологиня розповіла про користь бобових для організму

Дієтологиня радить іноді жувати шматочок свiжого кореня. Це допомагає при застуді, проблемах з ротовою порожниною або для попередження нападу нудоти.

З лікувальною метою використовують імбирний напій – заварювати корінь з чорним чи зеленим чаєм. Можна не більше 2-3 чашок напоїв з ним на день.

Помірне споживання імбиру дозволить урізноманітнити і збагатити раціон новими смаками та покращити стан здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-