Музей мистецтв Прикарпаття розпочинає майстер-класи із виготовлення екоторбинок та іграшок

Музей мистецтв Прикарпаття розпочинає майстер-класи із виготовлення екоторбинок та іграшок

Фото
Укрінформ
Відвідувачам музею пропонують створити іграшку-кошеня та екоторбинку із фетру.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла старший науковий співробітник Музею мистецтв Прикарпаття Іванна Равлюк.

«На наших майстер-класах ми пропонуємо створити іграшку-кошеня та екоторбинку з його зображенням. Іграшку будемо робити із фетрової тканини. Діти часто носять такі на рюкзаках», - розповідає Іванна Равлюк.

За її словами, екоторбинки  музейники почали виготовляти рік тому. Для цього у музеї є швейна машинка, а тканину та фарби для розпису закуповують самотужки.

Перші екоторбинки в музеї розмальовував відомий художник Михайло Тимчук. Він працював на тканині швидко і колоритно, зображував будівлю музею та ляльки-мотанки.

«Ми ніколи не сиділи на карантині без роботи. Тепер на наших торбинках є не лише зображення музею, але й птахи та звірята. На наші майстер-класи приїжджали родинами, аби разом створювати подарунки до дня народження. Тепер очікуємо в музейній майстерні школярів та студентів», - додала Іванна Равлюк.

Читайте також: Пластик під забороною: чим замінити звичні пакети?

Музей мистецтв Прикарпаття працює з 1980 року у приміщенні колишньої культової споруди — барокового Колегіального костьолу Непорочного Зачаття Діви Марії XVII століття, що був усипальницею родини Потоцьких. Музей володіє однією з найкращих колекцій галицького сакрального мистецтва, зокрема творами видатного скульптора періоду бароко Йогана Георга Пінзеля.

Фото: Музей мистецтв Прикарпаття

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-