Чернівецькі медики вилікували пацієнтку, в якої розвинулась залежність від кисневого концентратора

Чернівецькі медики вилікували пацієнтку, в якої розвинулась залежність від кисневого концентратора

Укрінформ
У Чернівцях медики вилікували пацієнтку, яка після перенесеної хвороби COVID-19 набула залежності від кисневого концентратора.

Про це у Фейсбуці повідомляє КНП "Міська поліклініка 1" Чернівецької міськради, передає Укрінформ.

«Одна із пацієнток поліклініки, подолавши важку форму COVID-19, набула залежності від... кисневого концентратора. Ні, не фізичну залежність - психологічну. Страх задихнутися уві сні змушував її використовувати апарат знову і знову, хоча легені вже могли цілком забезпечити потребу організму в кисні», - йдеться у повідомленні.

Так само і вдень, концентратор завжди мав бути поряд із жінкою. Коли вона виходила з дому, наприклад, на огляд в поліклініку - пацієнтка брала з собою кисневу подушку.

«Сімейному лікарю, лікарю-пульманологу, лікарю-психотерапевту довелося докласти чимало зусиль, щоб повернути пацієнтку до норми. І тут вже потрібні були навіть не пігулки, а вербальні засоби - переконати пацієнтку, що легені впораються», - додали чернівецькі медики.

Читайте також: Медики у Чернівцях врятували військового Французького легіону із кульовими пораненнями

Вони звернулися до всіх мешканців з проханням вакцинуватися, щоб не випробовувати долю із важким перебігом коронавірусної хвороби.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-