Медики у Чернівцях врятували військового Французького легіону із кульовими пораненнями

Медики у Чернівцях врятували військового Французького легіону із кульовими пораненнями

Укрінформ
В обласній лікарні Чернівців медики успішно прооперували та вилікували українського військового із Французького легіону, який мав кульове проникаюче поранення грудної клітки та вогнепальне поранення ока.

Про це у Фейсбуці повідомляє департамент охорони здоров'я Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

"Після новорічних свят в очний підрозділ лікарні в ургентному порядку поступив пацієнт, громадянин України, який за контрактом служить у Французькому легіоні. Він отримав вогнепальні поранення за невстановлених обставин (ведеться розслідування). Під час обстежень було виявлено поєднані проникаючі поранення лівої очної орбіти та грудної клітки, у зв’язку з чим в ургентному порядку виконані оперативні втручання з метою зупинки кровотечі та видалення сторонніх предметів (кулі, часток одежі)", - йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що особливістю операції на органах грудної клітки був високий ступінь травматизації тканин. Адже куля Флобера із-за невеликої маси при зіткненні з різними тканинами змінює траєкторію.

"Куля пошкодила грудну стінку, діафрагму, пройшла через усю товщу легені, зупинившись у безпосередній близькості від правого шлуночка серця. Захисним механізмом при глибоких пораненнях легені є ателектаз травмованих ділянок, які після видалення сторонніх тіл та роздування легені часто спричиняють кровотечі, що й було у приведеному випадку", - розповідають медики.

Застосувавши електрозварювальні технології і субопераційну санаційну бронхоскопію, лікарям вдалося зберегти травмовану нижню частку легені, зупинити кровотечу. У післяопераційному періоді проводились додаткові процедури через інфікування раньових каналів, високої травматизації тканин.

Читайте також: У львівській лікарні пересадили хворим сім органів за шість днів

Оперативні втручання здійснювали окремі операційні бригади: хірурги-офтальмологи - Олександр Кушнір, Анна Войтенко, кардіоторакальні хірурги – Василь Яцків, Сергій Фрімет, анестезіолог Андрій Аносов.

За словами медиків, їм вдалося досягти одужання пацієнта, якого виписали у задовільному стані, і надалі він планує повернутись на військову службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-