Львівські лікарі успішно транспортували онкохвору дівчинку до США для лікування

Львівські лікарі успішно транспортували онкохвору дівчинку до США для лікування

Укрінформ
Успішне транспортування допоможе покращити результати лікування дітей з нейроонкологічними хворобами.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, йдеться на сайті ОДА.

«Одинадцятирічну дівчинку із злоякісною пухлиною головного мозку вдалось транспортувати на продовження лікування до Сполучених Штатів Америки. Це стало можливим завдяки координації дій «Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку» Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру (Центр, ЗУСДМЦ) та дитячої лікарні м. Чикаго ім. Анни і Роберта Лурі, у межах якої лікарі домовились про стратегію лікування дитини», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що злоякісну пухлину головного мозку у дівчинки з Івано-Франківська виявили ще у серпні минулого року. Вже у вересні дитину перевели до ЗУСДМЦ для онкологічного лікування.

За словами керівника «Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку», дитячого лікаря Романа Кізима, спочатку пацієнтка була у дуже важкому стані.

«Порадившись із фахівцями з Північної Америки, ми почали спеціальну хіміотерапію у нашій клініці із паралельною реабілітацією та супровідною терапією, що дало можливість значно покращити стан дитини», - додав лікар.

Під час лікування виявилось, що батьки дівчинки мають можливість забезпечити дитині високоякісну променеву терапію у місті Чикаго в США, але в такому стані пацієнти, зазвичай, через океан не літають.

Супроводжувала дівчинку під час перельоту зі Львова до клініки в Чикаго дитяча лікар-онколог центру Христина Запоточна. Вона тривалий час готувалась до польоту, мала перелік ліків, які застосовувала під час польоту, щоб не допустити декомпенсації стану дитини.

Кізим розповів, що українські лікарі та медиками лікарні в Чикаго порадилися між собою та узгодили план лікування в Україні та США.

«Вважаємо, саме такий варіант співпраці є правильним. Ми дбаємо про інтереси пацієнта в першу чергу, а також розвиваємо співпрацю між українською медициною і закордонною», - заявив Кізим.

Читайте також: В Охматдиті планують збільшити кількість трансплантацій кісткового мозку й нирок

Усе наступне лікування дитина пройде у США, а лікарі тамтешньої клініки інформуватимуть спеціалістів-онкологів центру про методику та хід лікування. Фахівці центру запевняють, що отриманий досвід допоможе покращити результати лікування дітей з нейроонкологічними хворобами.

Фото: Департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-