Львів’янка Вікторія Полюга зі СМА отримала в США найдорожчий у світі укол

Львів’янка Вікторія Полюга зі СМА отримала в США найдорожчий у світі укол

Фото
Укрінформ
Маленькій львів’янці Вікторії Полюзі зі спінальною м’язовою атрофією (СМА) в США зробили укол Zolgensma, який допоможе врятувати їй життя.

Про це повідомили у Фейсбуці на сторінці спільноти «Врятуємо Вікторію Разом», передає Укрінформ.

«Друзі! Нарешті настав той довгоочікуваний момент, до якого ми так довго йшли. Вікторія отримала укол Золгенсма. У нас дивні відчуття, ми досі не віримо. Але у нас з'явилася впевненість в завтрашньому дні. Почався новий етап нашого життя. Ми знаємо, що попереду нас чекає ще багато роботи. Ми готові до цього. Дякуємо вам всім, що допомогли врятувати нашу донечку», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, півторарічній Вікторії Полюзі діагностували СМА, від якої поступово слабнуть всі м’язи, втрачається здатність сидіти, тримати голову, а з часом і самостійно дихати. Ліки від СМА є, але вони дуже дорогі. Йдеться про найдорожчий у світі укол Zolgensma.

Збір коштів для порятунку Вікторії розпочався навесні. 19 жовтня на Львівщині оголосили Днем Вікторії Палюги, тоді тисячі небайдужих перерахували на порятунок дівчинці свою одноденну заробітну плату. До порятунку долучалися благодійники, компанії, депутати та мешканці Львова. На початку листопада сім’ї вдалося зібрати необхідні 50 млн грн.

Як повідомляли волонтери, останній мільйон для порятунку дівчинки перерахували батьки хворого на СМА хлопчика Кирила Кондрашова з Донеччини, який минулого року виграв безкоштовний укол.

Фото: «Врятуємо Вікторію Разом»/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-